Писателката Йова Станкова представя втората си книга "Затворен в теб", която се основава на една истинска любовна история от разстояние.
 
"Сюжетът беше провокиран от истинската любовна история по времето, когато бях в Германия и работех за "Лекари без граница". Тогава наблюдавах хората, които идват от България, без да знаят език, което понякога е тежко и опасно в някои случаи", сподели пред Bulgaria ON AIR авторът на книга Йова Станкова.
 
Героите са били разделени в реалния живот - той е тръгнал да търси работа в Германия, тя - останала в България.
 
"Една такава любов е изправена пред много изпитания, върхове и спадове, в книгата читателят ще разбере какво се случва накрая с тяхната любов", добави авторът на романа. 
 
"Мъжът е извикан в неделя да боядисва помещение, което е еж услуга на приятел. Тогава се вижда как предразсъдъците се срещат - германецът очаква, че българинът няма да свърши качествено работа, а героят е с нагласата, че няма де я свърши добре, защото е услуга", сподели Йова Станкова.
 
"Повечето хора имат роднини или познати, които са заминали да работят в чужбина. Това е постоянен процес. Казват, че тази книга говори от сърцето им - описаното е така, както те живеят", добавя писателят.
 
Йова Станкова е потомък на един от класиците в българската литература Йордан Йовков. 
 
Гледайте целия разговор във видеото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase