Първият научно-фантастичен роман на Денис Игнатски е озаглавен "Конфедерация: Тихата война" и вече е на книжния пазар у нас. Романът представя междугалактически съюз на различни чудновати същества, в който ние, земляните, ще изиграем важна роля. 
 
"Идеята на романа е да покажа на хората, че можем да ги пренесем в нов, различен свят, какъвто е Конфедерацията, с битките и проблемите на различните същества", обясни Денис Игнатски в ефира на Bulgaria ON AIR.
 
Той сподели, че едно от най-трудните неща е било изграждането на героите.
 
"Трудно беше да напиша върху хартия самите характери на съществата, аз ги виждах в главата си, но в крайна сметка смятам, че се получи. Героите всъщност са хора, мои близки, които ми вдъхнаха кураж, че ще успея", добави писателят. 
 
Главният герой в романа се казва Хуберт и е землянин. 
 
"Той никога не се предава. Когато има цел, я преследва докрай. Хуберт е прабългарско име, искам да популяризирам старите български имена, които са много интересни", мотивира избора си авторът.
 
Сюжетът на романа се върти около битките между доброто и злото и възможността различните светове да живеят в хармония.
 
"Конфедерацията е междугалактически съюз на различни същества и планети. Те се опитват да живеят в хармония, но не всичко е цветущо. Дори и в научната фантастика това е невъзможно. Понякога успяват, но понякога - не", сподели Денис Игнатски.
 
Писателят, който е израснал с научна фантастика, е убеден, че хората не сме сами във Вселената.
 
"Не сме сами и рано или късно ще го осъзнаем. Надявам се земляните да сме израснали достатъчно, когато открием новите светове. Вниманието към звездите никога не е спирало. Сега сме в етап, в който можем не само да ги гледаме, но и да ги достъпим. Джеф Безос е пример за това", добави дебютантът на литературния пазар.
 
Денис Игнатски работи вече по втората част на романа, който е планиран като трилогия. 
 
Гледайте целия разговор във видеото. 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase