Снимка: Кадър Bulgaria ON AIR

Как изглежда от Анна Политковская 13 години след трагичния ѝ край и доколко разбираме трудно изтръгнатата от нея истина? Чрез сборника "Нищо друго освен истината" преводачът и редактор Ангелина Александрова разкрива смелите опити на една жена да се опълчи на жестокостите и репресиите на режима в Русия, става ясно в студиото на Bulgaria ON AIR.

Още по темата

"Със сигурност си струва такива личности и такива текстове да бъдат периодично поднасяни на широката публика. Могат да послужат като добра основа за разбиране на съвременния свят. Ако има промяна, тя не е положителна. Преди 13 години Русия и светът изглеждаха по-оптимистично", сподели преводачът.

В книгата има част от неиздавани публикации на Политковская. Някои от тях са недовършени. А по думите на Александрова те разкриват журналиста и жената Анна Политковская.

"Тя е действала с пълното съзнание какво прави, колко е неудобна. Осъзнавала е, че страхът е това, което възпира хората да произнасят истината и да отиват на места, на които тя е била", каза още гостът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase