Снимка: bgonair.bg

"Няма драма". С тези думи често се опитваме да обясним ситуации, които изглеждат сложни, но всъщност са такива единствено в главите ни. Това е и заглавието на една стихосбирка, посветена на онези по-специални членове на нашето общество.

"С редактора на книгата ми Росен Карамфилов успяхме да селектираме най-добрите стихотворения. Заглавието е поставено като стилистична грешка спрямо съдържанието вътре. Решението за него взехме съвсем спонтанно", разказа в студиото на "България сутрин" поетесата Цветелина Димитрова.

По думите ѝ проблемът стига дотам, докъдето сами му позволим. И това как го приемаме определя в огромна степен ситуацията.

"Може би трябва да гледаме с една нотка повече свежест на всичко, въпреки че невинаги е възможно. Книгата всъщност представлява едно своеобразно разкриване", допълни още авторката пред Bulgaria ON AIR.

С всяка закупена книга се даряват по 2 лева на Сдружение "Синдром на Даун България".

Цветелина Димитрова е родена през 1996 г. в Стара Загора. Тя има бакалавърска степен по професионално направление "Икономика на отбраната и сигурността" в Университета за национално и световно стопанство. А "Няма драма" е дебютната ѝ книга с поезия.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase