Снимка: ИК "Сиела"

Комиксовият герой - белият заек вече е добре познат в социалните мрежи и има близо 70 000 последователи във  Facebook, а вече оживя и на хартия с книгата на Стен Дамянов "Просто Спас".

По случая авторът има специално съобщение до всички свои приятели: "Скъпи гадове, минаха три години от съществуването ми в мрежата. Крайно време беше зъбливият ми автор да реши да разкаже моя история в повече от една страница. "Творбата" проследява една крива история с мен, Куме и досадния ни малоумен приятел-тeпeгьоз Бори, и ще бъде представена на 27-и септември 2018 г. от  19.30 ч. в "Терминал 1" (ул. Ангел Кънчев” 1). Заповядайте на нашето дългоухо парти, където ще посрещнем един чаровен създател и едно кисело творение.

Ще проверим може ли да оживее Спас из окопите на ул. "Граф Игнатиев", какво най-много го вбесява, както и дали Стен Дамянов е преодолял легендарната си сценична треска.  Ще поканим и някои стари познайници, ще се посмеем здраво с приключенията на героите и ще раздаваме четирилистни детелини. Вратите се отварят от 19.00 ч.", гласи поканата.

В първото книжно издание на "Просто Спас" героят отдавна е оставил зад себе си хубавите детски времена на невинни игри и забавления. Един ден обаче миналото го вика при себе си – стар приятел има нужда от помощ.
За беда точно този приятел е твърдо уверен, че има на своя страна Бог, Националната лотария и четирилистните детелини. Все неща, които могат да вбесят Спас до крайност.

А на всичкото отгоре му предстои да преживее кошмарна нощ, в която животът му постоянно ще виси на косъм.  Спас ще има нужда от всяка възможна помощ. Дори да не вярва в нищо. Защото страшни неща могат да се случат в гората.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase