Снимка: Bulgaria On Air

Видео 03.09.2018

"Мечката и други разкази" - истории през призмата на личностите вътре в нас

Всяко дете расте с вълшебните приказки за всякакви горски обитатели, които са разказани с много любов от неговите баби или родители. В тях винаги важна роля играят заекът, вълкът, лисицата и мечката, която е символ на мъдрост, майчина грижа и доброта.

Именно така се казва и новата новият сборник на Калин Терзийски - "Мечката и други разкази", чието представяне ще бъде на 5 септември в столичен клуб.

"Първият разказ се казва по същия начин. Затова и реших да озаглавя сборника "Мечката и други разкази". Той е писан по българската народна приказка "Мечката и лошата дума", но разказана например от австрийския невролог и психолог Зигмунд Фройд", сподели пред Bulgaria ON AIR писателят.

Критиката казва, че сякаш всеки от разказите в сборника са написани от различен човек, а това е трудно постижимо. Според Терзийски, обаче, всеки един от нас носи много личности в себе си и много гласове от миналото.

 

Коментари Напиши коментар

7

Анонимен

преди 10 месеца

Ако Григор дойде да играе на София опън ще дам парите за билет, а тази книга ще я пропусна.

6

Анонимен

преди 10 месеца

А, тоз бил и трезвен :)

5

Анонимен

преди 10 месеца

Напишете в гугъл "тиртирлин мечка" и още на първия линк ще ви излезе разказ, който си заслужава да се прочете ;) Моите уважения към г-н Терзийски, но неговите цитати за срещата с мечка са доста слаби в сравнение с творчеството на Тиртирлин.