Снимка: Издателство "Кръгозор"

Въпреки че сключва договор с издателя си за седемцифрена сума, авторът на „Адът на Гейбриъл” и „Екстазът на Гейбриъл” успява да запази своята анонимност.

Той подписва книгите си под псевдонима Силвейн Рейнард. И въпреки че романите му са продадени в милиони копия, той продължава да крие кой е всъщност. Агентите му позволяват интервюта с него единствено по мейл. Малкото, което е ясно за Рейнард, е, че е канадец и че се представя за мъж.

Самият Рейнард няма желание да става публична фигура: „Мога да вляза в някоя голяма книжарница, да видя изложени книгите си и после да се слея отново с хората.”

В България авторът е познат с романа „Адът на Гейбриъл”, а на 6 декември ще излезе брилянтното му продължение – „Екстазът на Гейбриъл”.

Професор Гейбриъл Емерсън се предава пред любовта по време на романтично пътешествие с бившата си студентка Джулия Мичел в Италия.

Но когато се завръщат у дома, щастието им е заплашено: неизяснени връзки от миналото на Гейбриъл, донос от страна на колежка на Джулия и академични интриги прекъсват техните отношения.

Администрацията на университета започва разследване на връзката им и Гейбриъл е призован да отговаря за постъпката си.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase