Снимка: Издателство "Кръгозор"

Никой не знае кой точно е Силвейн Рейнард, авторът на „Адът на Гейбриъл”. Агентите му позволяват интервюта с него единствено по имейл. Малкото, което е ясно за Рейнард, е, че е канадец и че Berkley Books, импринт на Penguin Group (USA), сключва договор с него за две книги за седемцифрена сума.

Покрай огромната цифра плъзват и слуховете -  може ли зад това име стои някой известен автор или някой преподавател в университет в Торонто, тъй като действието на романа се развива в този град.  Въпреки че Рейнард се представя за мъж, има подозрения, че е жена, провокирана от стереотипа, че мъжете не могат да пишат еротика.

Авторът на „Адът на Гейбриъл” се впуска в греховно изследване на секса, любовта и изкуплението и създава роман, изпълнен с романтика, интриги и страст. Рейнард съблазнява читателите и отваря сетивата им за романтична и чувствена любов.

Вдъхновен от Данте и неговата муза Беатриче, Силвейн създава образа на загадъчния секси учен професор Гейбриъл Емерсън, който е привлечен необяснимо от стеснителната Джулия. Чрез тяхната връзка Гейбриъл поема на пътуване, което ще го принуди да разкрие мистерията на общото им минало и да се изправи срещу многобройните си демони. Непорочната Джулия Мичел също си има своите черни сенки и двамата стъпка по стъпка поемат един към друг, за да се справят заедно с тъмните си страни и да намерят пътя, извеждащ ги от ада, в който са живели.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase