Снимка: архив, БГНЕС

Американската Академия за кинематографично изкуство и наука няма да отмени изненадващата номинация на Андреа Райзбъро за награда "Оскар" в категорията за най-добра актриса във водеща роля за участието й във филма "Лесли", предадоха Ройтерс и Асошиейтед прес.

Още по темата
Организацията обяви решението си след заседание, на което беше обсъдена агресивната кампания, за която се смята, че е довела до номинацията.

Британската актриса Райзбъро се оказа сред кандидатките за отличието за ролята си на самотна майка алкохоличка в неособено популярния филм "Лесли" и това шокира специалистите.

Изненадващата номинация породи съмнения дали кампанията, проведена в полза на Райзбъро, е нарушила правилата за лобиране, въведени от американската филмова академия. Холивудски звезди публикуваха в социалните медии коментари, с които похвалиха представянето й в "Лесли".

След заседанието на Академията във вторник изпълнителният й директор Бил Крамър каза, че проведената кампания "не се издига до ниво, че да се налага номинацията да бъде анулирана".

Организацията обаче е установила, че "социални медии и тактики за провеждане на кампании предизвикват безпокойство", добави той. Академията започна преглед на правилата след медийни публикации.

Академията ограничава начините, по които киностудията могат да се обръщат към членовете й с право на глас, а също така колко често и каква може да е комуникацията в рамките на кампаниите за отличията.

Номинациите за наградите "Оскар" бяха обявени на 24 януари, а церемонията за връчването им ще се състои на 12 март в Лос Анджелис.
(БТА, Теодора Славянова)

 

Коментари Напиши коментар

9

Анонимен

преди 1 месец

Филм, в кото главната не е с алтернативна сексуалност, не е жертва на сексуален или оне психически тормоз от представител на "патриархията", не е представител на малцинствена група и въсщност е отгворна сам самичка, за повечето от проблемите си? Ооо нее, не може да има такива филми ...

8

Аз

преди 1 месец

Вдигат фалшив шум за да си напрявят реклама. Но на хората не им пука от холивуд вече. Всички разбраха какви пропаднали лицимери са повечето.

7

Ядрен Вампир Z

преди 1 месец

Бай Байдън няма ли да грабне златна малинка?