Кадър от "Момчето от рая". Снимка: Киномания

"Киномания" започва и онлайн от 21 ноември до 4 декември. За първи път през 2022 година фестивалът ще има и своето онлайн присъствие, успоредно с прожекциите в кината, съобщават от една от най-големите български платформи да видео съдържание.

По думите им сред акцентите онлайн се открояват "Момчето от рая" на Тарих Салек. Филмът разказва историята на главния имам, който умира ненадейно пред студентите си в престижния университет на Кайро. Смъртта му дава началото на безжалостна битка за влияние кой да заеме неговото място. Майсторски политически трилър за политизацията на религията.

Друго ключово заглавие е "Млади завинаги", копродукция между Италия и Франция от 2022 г. Филмът проследява историята на Стела, Виктор, Адел, Етиен, когато са на 20. Те са приети в прочутата актьорска школа на Патрис Шеро в "Театр дез Амандиерс", в парижкото предградие Нантер.

Премиера от 2022 г. е и филмът "Брат и сестра". Те наближават петдесетгодишнините си. Алис е актриса, а Луи - учител и поет. От 20 години те не само се отбягват един друг, а и въобще не си говорят. Но смъртта на техните родители ще пресече пътищата им.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase