Снимка: In the Palace

Деветнадесетото издание на Международния фестивал за късометражно кино IN THE PALACE започна вчера в Перник. Откриването бе дадено в 19.00 часа в театралния салон на Двореца на културата с прожекция на филми-победители от изминали издания на фестивала, курирана от Поля Христова.

Вечерта продължи с филми като на фокус бяха номинирани и носители на френската награда за кино CÉZAR, както и филми от Нов български университет.

(La) Furer de vivre и Film Found са заглавията от експерименталната селекция, които гостите на фестивала видяха вчера във видео артхола на фестивала, а непосредствено след това последва концерт на Kotarashky & The Raindogs.

Програмата днес включва прожекции от състезателните конкурси на In The Palace – "Документални и експериментални филми", "Студентски филми" и Оскар® квалифициращия "Сребърна принцеса".

Освен кинопрожекции в рамките на деня ще се проведат разговори на тема "Long story short",  панел за гимназисти, модериран от Калоян Василев, придружен от дискусия със селектирани в програмата режисьори, уъркшоп “Cinema Super 8”, воден от оператора Краси Стоичков и фокус филмови блокове. Вечерта зад пулта в Двореца на културата ще застане DJ Altais.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase