Снимка: БГНЕС

Дензъл Уошингтън се изказва по повод шамара, който Уил Смит нанесе на Крис Рок на церемонията по връчването на Оскарите. Тази събота, по време на лидерска среща на върха, организирана от евангелския християнски пастор Т.Д. Джейкс в Шарлот (Северна Каролина), 67-годишният актьор спомена за инцидента, който се е случил пред очите му в "Долби Тиатър". Минути след шамара, по време на набързо организираната рекламна пауза, Дензъл Уошингтън, Тайлър Пери и Брадли Купър бяха забелязани да разговарят със звездата от "Принцът от Бел Еър".

"Не можех просто да седя и да не правя нищо. Това не е са моите принципи", каза той по време на събитието.

Още по темата

Актьорът си спомня една стара поговорка, която му е допаднала след инцидента. "Има една поговорка, че когато дяволът те игнорира, тогава знаеш, че правиш нещо нередно. Дяволът казва: "О, не, оставете го, той е моят любимец". И обратното, когато дяволът дойде при вас, може да е защото се опитва да направи нещо добро. И по някаква причина дяволът го завладя онази нощ."

Макар че звездата от филма "The Equalizer" отказа да разкаже какво е било казано между актьорите, той разкри, че са отправили "молитви". "Кои сме ние, за да осъждаме? Не знам всички подробности на тази ситуация, но знам, че единственото решение беше молитвата. По време на събитието Уил Смит получи "Оскар" за най-добър актьор за ролята си на Ричард Уилямс във филма "Методът "Уилямс", който излезе на екран през 2021 г. Със сълзи на очи той се извини на Академията за филмово изкуство по време на речта си същата вечер.

Миналия петък съпругът на Джеда Пинкет-Смит реши да подаде оставка от Академията за филмово изкуство след инцидента, припомня БГНЕС. "Действията ми по време на 94-ите награди "Оскар" бяха шокиращи, болезнени и непростими", пише 53-годишният актьор в изявление, цитирано от различни медии.

"Списъкът на тези, които нараних, е дълъг и включва Крис, семейството му, много от моите скъпи приятели и близки, всички които бяха в залата или по домовете си".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase