Снимка: Bulgaria ON AIR

Около 48 часа след връчването на 94-ите награди "Оскар", страстите, разпалени по време на церемонията, продължават. Уил Смит се извини на колегата си Крис Рок заради шамара, който му удари.

Сцената се превърна в една от най-обсъжданите по време на наградите. А българката Мария Бакалова бе бижуто на церемонията – красивата ѝ рокля събра погледите, предаде Bulgaria ON AIR.

След редицата критики и заплахата от отнемане на "Оскара" му за най-добра мъжка роля, Уил Смит се извини на Крис Рок и на Академията за филмово изкуство и наука на Съединените щати. Шамарът, който Смит удари на дългогодишния си приятел и колега, а в случая и водещ на церемонията, ще се помни дълго. Причината за агресията беше това, че Рок се пошегува с прическата на съпругата на Смит - Джейда Пинкет Смит.

"Насилието във всичките му форми е отровно и разрушително. В света на доброто и любовта няма място за насилие", заяви Уил Смит.

Актьорът обясни, че не е издържал на шегата за здравословното състояние на жена му, която има алопеция. Самият Крис Рок няма да подаде жалба срещу Смит.

А наред със скандала церемонията  ще се запомни и с блясъка на червения килим.

Българката Мария Бакалова също впечатли с тоалета си в Холивуд. Актрисата, която преди година бе номинирана за награда "Оскар", бе гост на партито на фондация "Елтън Джон" след церемонията. Всички отбелязаха вечерната рокля на Ели Сааб, която носи.

Темата Украйна беше по-слабо застъпена от очакваното, отбелязаха светските хроникьори.

Петдесет години след заснемането на филма "Кръстникът", режисьорът Франсис Форд Копола и актьорите Ал Пачино и Робърт де Ниро се събраха отново на сцената. Отбелязвайки годишнината на филма, Копола завърши речта си с думите "Да живее Украйна!".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase