Снимка: Bulgaria ON AIR

Какво е всекидневието на група командоси по време на Втората световна война проследява режисьорът Ейдриън Витория в "Епоха на герои".

Войниците тръгват на опасна мисия, при която самолетът им е свален, но оцелелите са решили да довършат задачата.

Историята е базирана на реално случили се събития като ни връща към подвизите на малък екип, чиито действия могат да променят хода на войната. Целта е да окупират апаратура, разположена в Норвегия.

Годината е 1940. Майор Джоунс е начело на отряд от осем войници. Филмът проследява пътя им след като самолетът им е свален и как хората оцеляват без храна и муниции, преминавайки през територия, окупирана от врага.

В една от главните роли ще видим Шон Бийн като ръководителя на отряда майор Джоунс.

Ейдриън Витория снима военната драма като акцентира върху сложността на човешките характери, които трудно се напасват дори в сложни ситуации.

Филмът е прецизно заснет, а за автентичната атмосфера помагат със съвети истински британски командоси с мисии в Ирак и Афганистан.

Останалите роли са поверени на Аксел Хени, Джон Даглейш, Стивън Уолтърс, Иън Рос, Роси Фелнер, Ерик Мадсен. Гледайте "Епоха на герои" на 9 октомври от 22.00 часа по телевизия Bulgaria ON AIR.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase