"Горбачов. Рай" е документален филм за Михаил Горбачов и е дело на латвийският режисьор Виталий Мански.
 
"Филмът "Горбачов. Рай" е огромен монолог на човека, който стои на вратата и трябва да бъде разпределен в Рая или в Ада. Струва ми се, че този разговор е много важен не само за зрителите, но и за самия герой във филма", посочи Мански пред Bulgaria ON AIR
 
"Докато Горбачов живее заедно със своите илюзии и заблуждения, не се страхува от това. Познавам го повече от 20 г. Лично ми подари най-хубавите примери в живота - годините на надеждата. Искаше да ни предложи свобода, самата Русия се отказа от тази свобода. Това е главната драма във филма - физически той живее в страна, която се отказа от неговите идеи и го обвини във всички възможни грехове. Обрича го на вечен Ад", сподели Мански.
 
Виталий Мански е режисирал над 30 филма. Споделя, че най-трудната лента е заснетата в Северна Корея. Чувствал се е като в концлагер. Той и екипа му са държани отговорни всеки ден, тъй като са снимали филм, който севернокорейските власти не са очаквали.
 
"Документалното кино има нужда от свобода. В Русия нещата със свободата са все по-зле и по-зле. Най-важното в живота е да бъдем свободни. Може да видите филма в рамките на "София филм фест", каза още режисьорът.
 
Гледайте целия разговор във видеото.
 

Коментари Напиши коментар

24

Зоро

преди 4 месеца

Бе вие добре ли сте? Добре, че беше Горби та прехода стана по безкръвен начин. Виждате как е в С.Корея и Куба. За да се откъснат от режима само въстание може да ги спаси, но това е адски трудно и както се вижда невъзможно. Не случайно сме били 500 г. под турско управление. И освобождението идва отвън. След това смазваме турците като кучета във войната, защото вече имаме армия.

23

м

преди 4 месеца

Дори бивши служители на ЦРУ, в интервюта са определяли Горбачов като наивник и родоотстъпник. Животът обаче си върви и вече всички го свързват само с резултатите от това, което направи. Никой не се сеща какво е било тогава и разсъждава, все едно винаги е било така. Сега имаме свободия и нямаме икономически сили, а в Киай стана обратното

22

Анонимен

преди 4 месеца

София Филм Фест отдавна е един конюнктурен фестивал. За последно имаше стойностни филми през 2005-та. Сега е жива пропаганда. УмрЕл ми ти някакъв латвийски режисьор за Горбачов - важно е да се плюе по Русия.