Снимка: Bulgaria ON AIR

Допирните точки между две жени, изповядващи противоположни житейски възгледи търси  Мартен Прово във филма "Акушерката".

Клер ( Катрин Фро) и Беатрис (Катрин Деньов) се срещат във важен етап от живота си. Акушерката Клер, посветила живота си на другите, може да остане без работа, а свикналата да се забавлява Беатрис узнава за тежка болест.

Режисьорът проследява как се променят позициите на персонажите, без да осъжда грешките им. Героините имат тайна в миналото. Едната е останала без баща, който е предпочел да съжителства с другата. Срещата между двете не е била желана, но като че ли задължителна за прошката  - необходима и за двете.

Прово създава наситен с емоции филм, фокусиран върху сложните човешки взаимоотношения. Силното актьорско присъствие на Фро и Деньов е сред отличителните качества на продукцията, представена в програмата на Берлинале през 2017 година.

В останалите роли ще видим Оливие Гурме, Марилен Демонжо, Мари Пакуим, Одре Дана и др. Гледайте "Акушерката" ва 27 февруари от 22.00 часа по телевизия Bulgaria ON AIR.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase