Снимка: Bulgaria ON AIR

Какво се случва със семейството на Джак Кенеди след неговата смърт описва Пабло Ларейн във филма "Джаки". Акцентът е върху съпругата на президента - Джаки, а в нейния образ се превъплъщава Натали Портман.

Филмът проследява как знаковото убийство влияе не толкова върху политическия и международен контекст, колкото върху личните перипетии на неговите наследници.

Трагедията се усеща покрай вълненията на съпругата му Джаки, а Портман успява да разкрие как първата дама превъзмогва драматичните събития в името на децата си. Героинята й не само запазва психическото здраве на малките, но исъхранява паметта на покойния й съпруг.

Ларейн използва документални кадри от знаковата 1963 г, за да пресъздаде още по-голяма автентичност на случилото се. Режисьорът точно улавя как политическият и обществен отзвук влияят на личната загуба на близките на президента.

Филмът е с 3 номинации за "Оскар" през 2017 година, както и е номиниран за "Златен лъв" и "Златен глобус". В останалите роли ще видим Питър Саарсгард, Джон Хърт, Били Крудъп и др.

Гледайте "Джаки" на 21 февруари от 22.00 часа по телевизия Bulgaria ON AIR.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase