Снимка: Bulgaria ON AIR

Как едно престъпление променя живота на двойка актьори разглежда умелият разказвач на истории Асгар Фархади в "Търговски пътник". Филмът е вторият негов проект с "Оскар" през 2016 г.,5 години  след като иранският режисьор вече е взел статуетката за "Раздялата".

Този път Фархади поставя в центъра на филма си мистериозно нападение, което променя всекидневието и житейски възгледи на главните персонажи.

Емад и Рана са семейство, което приема да живее в друг апартамент, тъй като старото им жилище е в опасност от срутване. Новият им дом още носи белезите на бившия му обитател - мистериозна жена със съмнителна репутация.

Докато един ден Рана е сама у дома, бива нападната може би по погрешка, но случилото се изважда проблемите на жените в Иран и част от притаените проблеми в брака й излизат наяве.

Режисьорът опитно ни въвежда в света на двамата герои, като редува крими нюанси с обтегнатите взаимоотношения между съпрузите.

Ролите са поверени на Таранех Алидоости, Шахаб Хосейни, Бабак Карими, Мина Садати и др. Гледайте "Търговски пътник" на  6-и февруари от 22.00 часа по телевизия Bulgaria ON AIR.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase