Снимка: Bulgaria ON AIR

Сложен е пътя на Гертруд Бел (Никол Кидман) - дипломатически секретар, успяла да се внедри в политическия ред на Близкия изток. Исторята й  разказва режисьорът Вернер Херцог във филма "Кралицата на пустинята".

Бел е действителна личност - пътешественик, археолог, изслeдовател, писател и посланик на Британската империя.

Вернер Херцог показва силата и влиянието й в един напълно мъжки свят.  Героинята сама избира този път, да се отдели от Англия. Срещите й с определени мъже променят съдбоносно живота й.

Сред тях  е секретарят Хенри в британското посолство в Техеран, следван от известния Лорънс Арабски и майор Чарлз Доти-Уайли - британски консул в Османската империя.

Никол Кидман  въплъщава в героинята си едновременно силата и непреклонността на жената, а от друга страна не я лишава от чувството за ранимост и достъпност.

Отделено е специално внимание на природните пейзажи, които мълчаливо присъстват в недоизреченото от персонажите, носейки силата на емоциите им.

В ролите ще видим още Робърт Патинсън, Джеймс Франко, Джей Абдо и др. Гледайте "Кралицата на пустинята" на 12-и юли от 22.00 часа по телевизия Bulgaria ON AIR.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase