Снимка: Александра филмс

Продължението на екран на комиксите на Стан Лий "Спайдър-мен: Далече от дома" се хареса най-много и на българската публика, сочат обобщените данни от киносалоните у нас. Подобно и на зрителите зад Океана и у нас приключенията на комиксовия герой в Европа са се харесали на 17 964 зрители и отчитат 208 048 лева от билетите им за първите три дни на екраните.

На второ място е анимацията "Сами вкъщи 2", продължение на първия филм отпреди три години. Териерът Макс и неговите приятели - домашни любимци, които са "господарите" на дома, когато отсъстват стопаните им, този път разширяват своите приключения и в извънградска територия и е гледано от вече 61 760 зрители и отчита 605 363 лева приходи за месец на екраните у нас.

Трета позиция сред най-гледаните филми е също за анимация - "Играта на играчките: Пътешествието". Четвъртият по ред филм за Уди и Бъз "Светлинна година" включва и нова играчка - Бо Пийп и са го гледали вече 14 731 зрители и има 139 826 лева приходи за десетте дни на екраните у нас.

На четвърто място е поредният филм за куклата от "Заклинанието" - "Анабел 3". Мистичният трилър за злокобния артикул, заключен в разрушена църква и пазен строго сред колекция от прокълнати предмети е гледан от 18 521 зрители и има 158 264 лева приходи за десетте дни на екраните у нас.

Пета позиция е за "Аладин" - екранизираната игрална версия на популярната анимация на "Дисни" и още по-популярната арабска приказка от средните векове. Познатата история, в която сред музика и песни сюжетът ни пренася във феерия от цветове и картини е вече седем седмици на екраните у нас и за това време са я гледали 134 932 зрители и има 1 417 350 лева приходи.

На шесто място е "Мъже в черно: Глобална заплаха", който е продължение на едноименните филми от периода 1997-2012 година. Новият разказ, включващ смесен мъжко-дамски екип на агенти, контролиращи извънземните същества на Земята е гледан от 24 590 зрители и има 274 815 лева приходи за трите седмици у нас.

Седма позиция е за комедията "А дано, ама надали". Историята на хейтърски настроен журналист, който след бързо "интервю" се превръща в най-близкия човек до държавния секретар на САЩ, която завършва с класическа любовна приказка, е вече трета седмица на екраните у нас и за това време са я гледали 9 963 зрители и има 93 032 лева приходи.

Осмо място е за втората премиера от миналия уикенд - "Вчера си е за вчера". Музикалната комедия за Джак Малик, който се оказва единственият на света, който помни и знае за съществуването на "Бийтълс" и се превръща в хит звезда с тях, е гледана от 1 283 зрители и има 13 302 лева приходи за първите три дни у нас.

На девета позиция в топ 10 е екшън-фантастиката "Годзила: Кралят на чудовищата", продължение на филма отпреди пет години. Битката между древни супер видове, пресъздадена в триизмерен формат е гледана от 41 680 зрители и има 452 042 лева приходи за месец и половина на екраните у нас.

Десето място е за екшъна "Джон Уик 3". Приключенията на героя на Киану Рийвз, който вече е с обявена голяма награда за главата му, и се опитва да се споразумее за живота си с Високата маса, е вече два месеца на екраните у нас и за това време са гледани от 54 986 зрители и има 513 236 лева приходи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase