Снимка: БТА

Бил Мъри заяви, че ще се радва да се снима в новия филм на режисьора Джейсън Райтман от поредицата "Ловци на духове", съобщи Контактмюзик.

68-годишният актьор е в образа на Питър Венкман в оригиналния филм от 1984 г. и в продължението му от 1989 г., които бяха заснети от бащата на Джейсън Райтман - Айвън. По време на фестивала в Кан Мъри увери, че ще е радостен, ако му бъде поверена роля в новия филм от поредицата.

"Участието ми в тази поредица осигури парите за обучението на сина ми в колеж - каза той, цитиран от БТА. - Забавно бе да се снимам в нея. В тези филми действително има смешни неща."

Бил Мъри изпълни също епизодична роля в заснетия от Пол Фейг женски римейк на "Ловци на духове", излязъл по екраните през 2016 г. В този филм актрисите Кейт Маккинън, Мелиса Маккарти, Кристен Уиг и Лесли Джоунс са в образите на ловци на духове. Бил довери, че се почувствал задължен да участва във въпросния филмов проект, за да покаже, че го подкрепя.

"Казах си, че ще го подкрепя, защото ги подкрепям като хора - поясни той. - Така че тогава се снимах в женския римейк на "Ловци на духове" и бих участвал в новия филм от поредицата."

Планирано е следващият филм от поредицата "Ловци на духове" да се появи по екраните на 10 юли 2020 г.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase