Снимка: Bulgaria ON AIR

Колко навързани могат да бъдат събитията и как едно решение променя съдбата на други показва Робер Гедигян в "Не ми казвай, че момчето е лудо".

Филмът обръща внимание на арменския геноцид като историческите събития разтърсват през личните трагедии на персонажите.

80-те години на миналия век. Млад мъж от арменски произход Арам организира покушение срещу турския посланик в Париж. При атентата пострадват и невинни като велосипедистът Жил Тесие, който губи краката си.

За да не бъде заловен Арам се присъединява към Арменската армия на освобождението в Бейрут - огнен револционен център в света по това време. Майка му се свързва с ранения Жил в болницата и търси опрощение. По-късно с него се свързва и Арам и се опитва да го превърне в свой говорител.

Режисьорът Гедигян, който също е от арменски произход, деликатно проследява всяка човешка история, а филмът му е вдъхновен от автобиографичния разказ "Бомба" на Хосе Антонио Гуриаран.

Ролите са поверени на Симон Абкариян, Арианe Аскарид, Грегоар Льопрен-Ринге, Сирус Шахиди, Разан Джамал, и др. Гледайте "Не ми казвай, че момчето е лудо" на 7 април от 23.00 часа по телевизия Bulgaria ON AIR.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase