Снимка: Reuters

Дирекцията на международния кинофестивал в Баранкиля, Колумбия, призна, че информацията, че сред присъстващите на форума ще е Куентин Тарантино, не отговаря на истината и е свързана с рекламна стратегия, предаде Франс прес.

Въпросната рекламната стратегия стана причина за много подигравки и критики. Като се вдъхновявила от епизод от радиоспектакъла "Войната на световете" на Орсън Уелс, който през 1938 г. предизвикал паника в Ню Йорк, обявявайки пристигането на извънземни, дирекцията възнамерявала да направи реклама на фестивала, предаде БТА.

Той започна вчера и ще продължи до 22 март, но това вероятно ще е последното му издание поради недостиг на финансови средства. "Вместо да предизвикаме паника, 80 години по-късно генерирахме ентусиазъм у хиляди хора, които желаят да доближат Тарантино", се казва в комюнике на дирекцията. Тази стратегия бе посрещната с негодувания и подигавки в социалните мрежи, като местните власти също се дистанцираха от нея.

Един от директорите на фестивала Джулиано Кавали поясни, че целта била изпитващият сериозни финансови трудности форум да фокусира вниманието върху себе си. "Стремим се да популяризираме фестивала", каза той

Коментари Напиши коментар

1

Totenkopf

преди 4 месеца

"Стремим се да популяризираме фестивала", С фейк новини, както дописниците тук.