Видео 11.03.2019

Димитър Маринов за златната статуетка и "Зелената книга"


Димитър Маринов представи официално филма "Зелената книга" на "София филм фест". Лентата получи "Оскар" за най-добър филм преди две седмици в "Dolby Theatre". А Маринов остана в историята като единствения българин, който в едната ръка държи най-високото отличие на американската киноакадемия, а в другата - българското знаме. С него се сдобил в последния момент и до последно се колебаел дали да го покаже на целия свят.
Още по темата


Пред публиката в София Маринов разказа, че холвудският блясък му е чужд.

Издаде и някои от тайните на филма "Зелената книга", който спечели 3 награди "Оскар" от 5-те си номинации.

Филмът е създаден по действителен случай. Дон Шърли е ямайско-американски класически и джаз пианист и композитор. Говори свободно осем езика и е бил талантлив художник. През 1962 г. Шърли изнася серия концерти в южните щати, а негов шофьор е Тони Лип. Двамата преминават през редица премеждия, породени от отношението към Дон заради цвета на кожата му. А героят на Димитър Маринов е част от бенда на Шърли.

Освен в "Зелената книга", българската публика ще може да види Димитър Маринов и в българската продукция "Снимка с Юки".

Актьорът пожела да сподели "тайна, с която много се гордее" – от 9 март вече е избран за главен преподавател в "Actor’s Studio" в Лос Анджелис.

В изпита на младите таланти ще има 12 реплики на български. Нито един студент няма да мине изпита, без да ги е научил, предава Bulgaria ON AIR.
 

Коментари Напиши коментар

20

ДИВАК

преди 4 месеца

До Да е жив и здрав - о , много готин , гледах по ТВ. негово изказване , повече от 17 г. в щатите и няма "грам " акцент, говори гладко чист български език и никак не се е възгордял от кариерата си в щатите като Камелия тодорова ( 6 месеца в щатите и вече "забравила " българският език :))))) ). Жив и здрав да е !

19

Анонимен

преди 4 месеца

То, Митьо, и ти си чужд на холивудския блясък.
Малко е унизително да играеш все второстепенни роли на руснаци - чисто клише, но някои хора не са придирчиви.
Хайде да не се възгордяваме със смешки, да не говорим как наши медии вече писаха глупости в смисъл че самият Митьо имал Оскар.

18

ваню хокинг

преди 4 месеца

ПОне имал човека 30 секунди слава. Ние и това не сме постигнали,сив живот и скука само. Утре в градския транспоорт и после в завода.....да ти йевем и живота!