Снимка: bgonair.bg

Видео 27.11.2018

"Вездесъщият" на крачка от Оскарите. Имаме ли шанс?

Точно преди година българският филм "Вездесъщият" излезе по кината и обра безброй престижни отличия. Взе награда за най-добър филм на фестивала "Златна роза", а наскоро стана ясно, че това ще е и нашето предложение за големите награди "Оскар".

Само преди дни режисьорът на българската лента Илиян Джевелеков се завърна на родна земя, след като представи "Вездесъщият" в Лос Анджелис. Филмът се хареса на голяма част от членовете на Академията и отзивите са добри. Имаме ли шанс наистина да грабнем престижното отличие?

"В момента нямаме такъв шанс, защото част от филмите, с които се състезаваме са много добри, но освен това са подкрепени и с много пари за реклама", каза пред камерата на предаването "Директно" по телевизия Bulgaria ON AIR режисьорът Илиян Джевелеков.

Въпреки това, екипът се чувства удовлетворен заради високата оценка, която "Вездесъщият" получава от десетки хора.

"Това е положително не само за нас като продуценти, но и за нашето кино въобще. Много хора в Лос Анджелис нямаха представа къде е България, не знаеха коя е столицата ни. Сега знаят, че градът, който виждат във филма, е София", сподели още Джевелеков.

Той сподели още, че макар и наградата Оскар все още да изглежда като мираж, присъствието на нашия филм в селекцията за престижните награди е голям успех.

И още в предаването: На 11 декември в столицата ще се проведе най-голямото литературно събитие в София - Международният литературен фестивал. Какво ни очаква и кои са големите имена, които ще посетят любителите на литературата в страната ни?

Коментари Напиши коментар

5

Реалист

преди 5 месеца

За каква лента бръщолеви тая Джесика Вълчева? То ленти няма от 40 години вече, защо са толкова npocти българските "журналисти" ?

4

Анонимен

преди 5 месеца

Всички в Л.А. вече знаят къде е София ....
Сънуват я , и мечтаят да дойдат и тнт ... дрън , дрън , дрън ..

3

Бате Гойко

преди 5 месеца

Имаме ли шанс?

"В момента нямаме такъв шанс..."