Снимка: Bulgaria ON AIR

Монотонното всекидневие се оказва едно от най-сложните препятствия за съвременния човек. Измъкването от него е основна тема във филма на Марк Фитоси "Парижки лудории". Режисьорът ни вмъква в спокойната семейна идилия на Бриджит и Ксавие в Нормания. Лежерното им съществуване бавно отстъпва място на рутината и пренебрежението един към друг, което  персонажите  усещат особено силно след като децата им поемат по собствените си пътища.

Спасението си от смълчаното примирение  героинята на Юпер вижда в авантюристичната идея да замине за големия град, където може да срещне нов мъж.

Фитоси разказва без патос и недомлъвки живота на хората, непремиряващи се с времето, готови да се разделят със сигурността, която брака дава. Усеща търсенията на персонажите и не им спестява радостите и неволите. Всеки избор носи своите последствия, но ситуациите са събрали цялата сложност на битието, където нищо не е само добро или само лошо.

Продукцията е с номинация "Златен Свети Георгий" от Международния филмов фестивал в Москва (2014).  Гледайте "Парижки лудории" на 3 ноември от 23.15 часа по телевизия Bulgaria ON AIR.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase