Снимка: Bulgaria ON AIR

Какво се случва след преждевременната смърт  на майката в едно семейство разглежда норвежкият режисьор Йоаким Триер в "По-шумни от бомби".

Историята  събира двама братя и техният баща, които се озовават заедно неготови да приемат истината, да я преживеят. Три години от кончината на Изабел Рийд - фотограф, ходещ по най-горещите точки на земята. Изложба отбелязва смъртта на фотографа, а с това идват и спомените у близките й. 

Но всъщност семейството й  отдавна е свикнало с липсата й.  За  синовете й – Джона и Конрад нейната фигура се е превърнала в идеализиран образ. Човекът във фамилията, осмелил се да направи шеметна кариера, макар и за сметка на  близките си. 

Всеки от тримата помни Изабел по различен начин. Бащата Джийн опитва да е балансьорът сред децата. Ролята, която е играел винаги. Болезненото присъствие на майката или по-скоро отсъствие, продължава да витае в отношенията между тримата.

Триер  улавя  ловко сътресенията в  семейството, сякаш да докаже за пореден път, че именно  драматизма  сред най-близките води след себе си истинския  апокалипсис. За военните действия всеки е чувал от новините, но онова, което се случва у дома,  може да се окаже по-болезнено и  "По-шумно  от бомби".

Ролите са поверени на Джеси Айзенбърг, Гейбриъл Бърн, Изабел Юпер и др. Гледайте филма на 25 август от 23.00 часа по телевизия Bulgaria ON AIR.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase