Снимка: БТА

Премиерата на филма "Бонд 25", която беше предвидена за 8 ноември 2019 година, може да бъде отложена за края на 2020 година заради напускането на продукцията от страна на режисьора Дани Бойл, съобщава сп. "Холивуд рипортър".

По данни на изданието разговори за изместването на премиерата за по-късна дата били започнали още от момента, в който се разбрало, че Бойл се оттегля. Решено било отлагането да стане за зимата на 2020, тъй като досега нито един филм за Джеймс Бонд не е дебютирал на екран през лятото.

По-рано в."Дейли телеграф" писа, че Дани Бойл се е оттеглил от проекта поради творчески разногласия относно "новата студена война", предаде БТА.

Продуцентите на лентата били недоволни от решението на Бойл да фокусира новия епизод от шпионската сага върху сегашното политическо напрежение с Русия.

Според изданието разногласията са възникнали на финалния етап в процеса на предпроизводството на филма. На 21 август в Туитър беше публикувано следното съобщение: "Продуцентите Майкъл Уилсън, Барбара Броколи и водещата звезда Даниъл Крейг обявиха днес, че заради творчески различия Дани Бойл е решил да не бъде режисьор на 25-ия филм за Бонд".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase