Снимка: Bulgaria ON AIR

Какво е усещането да си последният смъртен сред безсмъртни на земята обяснява белгийският режисьор Жако ван  дормел в "Господин Никой".

Главният герой Немо ( на латински Никой)  живее във време, когато хората са вечни, но са загубили усещането за любов. Единственият оцелял от миналото очаква края си и разказва за някогашните си дни.

Действието се случва в 2092 г. и редовно прескача към наши дни, за да припомни младостта на  персонажа, изигран от Джаред Лето. Героят споделя на новото поколение историята на хората, които са изпитвали силни емоции и чувства. Три жени белязват живота на Немо, а режисьорът често оставя зрителя в неведение кое от разказаното е истина и кое измислица.

Дормел съпоставя футуристичното бъдеще с миналото и разглежда колко съдбоносни са малките решения в живота.

Режисьорът, създал "Тото героят" и "Осмият ден", умее да разказва въздействащи истории, да извежда потенциала на актьорите си. Джаред Лето прави една от най-силните си роли в киното – едновременно като млад човек, вперен в бъдещето си и като възрастен столетник, мечтаещ за някогашното време.

Във филма ще видим още Сара Поли, Даян Крюгер, Лин Дан Фам и Рис Айфънс. Гледайте "Господин Никой" на 9 юни от 23:00 часа по телевизия Bulgaria ON AIR.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase