Снимка: Bulgaria ON AIR

Жан-Жак Ано е сред авторите, които се изкушават от културата на Изтока. "Любовникът", "Седем години в Тибет" са доказателство за това, а влечението на режисьора към този екзотичен свят наблюдаваме и във "Вълчи тотем".

Филмът ни отвежда в Китай по време на културната революция - 1967 г. Студент от Пекин е изпратен в областта Вътрешна Монголия да обучава номадски племена. Но, всъщност, той е този, който трябва да научи много за оцеляването сред красивата и дива природа на региона, за общността, за свободата и отговорностите, както и за най-опасното създание в степите – вълкът.

Очарован от почти мистичната връзка между вълка и пастирите, главният герой се опитва да опитоми едно вълче, но отношенията им са заплашени от правителствени служители, които са решили да унищожат всички вълци в региона.

Ролите са поверени на Шаофън Фън, Шон До, А. Ранчаа. Ано се залавя и с едно от най-големите предизвикателства в киното - да снима животни. Все пак той владее до съвършенство това изкуство, имайки предвид, че той е режисьор и на "Мечката".

Гледайте "Вълчи тотем" на 2 декември от 23:00 часа по телевизия Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase