Снимка: Bulgaria ON AIR

Режисьорът Джеймс ДеМонако проследява всекидневието на трима угрижени жители на Стейтън Айлънд, чийто личен свят е изпълнен с  желание за промяна. Монотонното им всекидневие е изпълнено с надежда и взиране към бляскавия Манхатън.

Пармело Терзо ( Винсънт Д'Онофрио) е гангстер с италиански произход. Подсилен от притчите за италианската мафия, героят се събужда с желанието да прилича на Ал Капоне и да стане управителят в сянка на Стейтън Айлънд.

Сали Халверсън (Итън Хоук) е чистач, който обаче има до себе си предана съпруга, мечтаеща за дете. А идеята малкото да е най-умното и да няма неговата "смрадлива" професия го кара да потърси пари за ин-витро и да плати на лекари, занимаващи се с генно инженерство.

Глухонемият Джаспър Сабиано (Сеймор Касел) разфасова месо в местен супермаркет, а в тъмна стаичка и жертвите на гангстерите. С особен интерес към червеното – той не сваля алените си чорапи, хапва сам спагети с доматен сос и пие червено вино, докато не сбъдва мечтата си да спечели на конни състезания.

Тримата непознати постепенно преплитат съдбите си, а надеждите им са обречени да се сгромолясат, витаещи между живота и смъртта.

Гледайте "Стейтън Айлънд" на 26 ноември от 19:50 часа по телевизия Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase