Снимка: Bulgaria ON AIR

Историята на легендарния матадор Мануел Лауреано Родригез Санчез, познат като Манолете (Ейдриън Броуди) ни разказва Мено Мейджес във филма "Манолете“.

Той живее едва 30 години, но оставя в историята на Испания следа със стила си в бикоборството. Неговите грациозни движения сред биковете и начина му да ги побеждава оставя в този спорен спорт ясен знак, който го разделя на периода преди неговата поява и след това.

И докато срещу биковете Манолете е смел и непобедим, то в живота героят е стеснителен.

Мейджес ще ни разкаже чрез множество ретроспекции за него и любовта му към една жена – Лупе Сино  (Пенелопе Крус) , не по-малко опасна от рогатите животни, с които се бори той.

Героинята има тъмно минало, което излиза постепенно наяве. Страстната афера между двамата се равнява на боевете с бикове, а подобен сюжет предизвиква и гнева на борещите се за правата на животните активисти във Франция и Испания.

В повечето случаи тези сцени са изпълнени с множество фрагменти и близки планове, които доближават зрителя до случващото се на терена, за да се усети емоцията, когато човек и животно се намира между живота и смъртта.

Гледайте „Манолете“ на 18 юни от 19.50 часа по телевизия Bulgaria ON AIR.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase