Снимка: БТА

Холивудският актьор, режисьор, продуцент и активист Джордж Клуни привлече вниманието на кинофестивала в Кан, заявявайки, че вероятният кандидат за президент на Републиканската партия Доналд Тръмп никога няма да стане държавен глава на САЩ, предадоха световните информационни агенции.

Клуни и холивудската звезда Джулия Робъртс присъстваха на пресконференция по случай премиерата на новия филм "Пулсът на парите" ("Money Monster") с тяхно участие, пише БТА. Продукцията, представена извън конкурсната програма, е режисирана от Джоди Фостър.

"Няма да има президент Тръмп. Това няма да се случи, защото не изпитваме желание да издигаме страха на власт в нашата страна", заяви Джордж Клуни, който е засвидетелствал подкрепата си за претендентката за Белия дом на Демократическата партия Хилари Клинтън.

Актьорът обвинява необходимостта на американските телевизионни мрежи от по-висок рейтинг за политическия възход на Доналд Тръмп.

"Пулсът на парите" ("Money Monster") е първият филм от 12 години, в който Джордж Клуни и Джулия Робъртс се снимат заедно. Лентата разказва историята на телевизионен водещ на финансови новини (Клуни), който е взет за заложник от гневен инвеститор. Робъртс играе неговата продуцентка, която прави отчаяни опити да го освободи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase