Снимка: София Филм Фест

Как бивш щангист и шампион с отнето злато на Игрите в Сеул`88 се оказва в затвора, разказва режисьорът Борислав Колев в "Салто мортале".

Неговият герой е Ангел Генчев и именно за него и съкилийниците му ще има специални прожекции във Варненския затвор. Събитието за хората, намиращи се зад решетките, ще се случи на 14 април.

Документалният разказ за една преобърната в „задно салто” човешка съдба ще бъде показан пред близо 400 лишени от свобода в две прожекции – сутрешна и следобедна. Това се налага предвид капацитета на киносалона, както и от съображения за ред и сигурност, тъй като затворниците са диференцирани в отделни групи, съобразно тежестта на присъдите им.

Режисьорът Борислав Колев лично ще представи филма в затвора и заедно с Ангел Генчев ще разкажат повече за снимките, продължили 16 месеца.

Генчев ще сподели пред  публиката какви са чувствата, когато си достигнал висините в живота, в частност спорта, а в следващия момент живота ти да тръгне стремглаво надолу и да доведе до настоящата реалност – 11 години търкане на наровете по родните затвори.

Преди прожекцията във Варненския затвор „Салто мортале”  ще бъде показан и в Търговище, тъй като именно това е родният град на Ангел Генчев.Прожекцията там ще е на 12 април от 18.30 часа в кино Cinemagic (бившето кино „Центрум”).

На 13 април от 19.00 часа в зала Пленарна в Община Варна „Салто мортале” ще открие поредното издание на СФФУ – Варна. Входът е свободен.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase