Лятото на 2015 г. в Холивуд обещава отново да бъде доста шумно, супергероично и скъпо. Това е сезонът на голямото завръщане на стари любимци като Лудия Макс и Терминатор. Какво ни очаква в света на киното през най-горещите месеци, разказва Мартина Ганчева.

"Аз ще се върна“. Култовата реплика на Арнолд Шварценегер, произнесена преди повече от 30 години, бележи летния кино сезон за 2015-а. По това време на годината поостарелите, но надеждни холивудски брандове с упоритостта на смъртоносен киборг, си проправят път към големия екран и купата с пуканки.

10-те най-очаквани блокбъстъра на това лято имат корени назад във времето, а рестартът в киното е високобюджетен. Арни отново се завръща в петия филм за Терминатор. Действието се развива в 2029-а година и всичко се върти около избягването на черния сценарий за края на света.

Класацията на летните кино хитове обаче се очаква да оглави "Отмъстителите: Ерата на Ултрон". Само през първия ден от разпространението си по света филмът събра 9,5 милиона долара. Първата част на кино-лентата излезе на голям кран през май 2012 г. При бюджет от 220 милиона долара той донесе на създателите си над 1,5 милиарда долара от продажбата на билети и зае трето място в класацията на най-касовите филми в историята.

Успех се очаква да пожъне и "Фантастичната четворка". премиерата е предвидена за 7 август. Новият филм е римейк на оригиналната история на комиксовата вселена на Marvel за четирима герои със суперспособности, които се опитват да спасят от гибел нашата планета. Режисьор на филма е Джош Транк. Той заяви неотдавна в интервю за "Емпайър", че се опитва да разкаже една по-сложна, трагична и драматична история, отколкото е представената в комиксите.

Вижте още какво ни очаква в света на киното във видеото:

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase