Вин Дизел с още колеги от звездния актьорски екип на световната премиера на филма. Снимка: БТА

Седмият филм от поредицата "Бързи и яростни" оглави бокс-офис класацията на Северна Америка с рекордни приходи за продукция, излязла на екран през април, предадоха световните информационни агенции.

Фенове се стекоха в киносалоните през празничния уикенд, за да видят последното участие в култовата поредица на актьора Пол Уокър, загинал в автомобилна катастрофа през ноември 2013 г., преди приключването на снимките за "Бързи и яростни 7".

Благодарение на зрителския интерес, при очаквани от анализаторите постъпления от около 115 милиона долара, седмият филм е реализирал внушителните 143,6 милиона долара през дебютния си уикенд по кината, пише БТА. С постижението "Бързи и яростни 7" подобрява досегашния рекорд от 95 милиона долара, поставен миналата година по същото време от лентата "Капитан Америка: Завръщането на първия отмъстител". Със сумата от 143,6 милиона долара "Бързи и яростни 7" става филмът от поредицата, реализирал най-голяма печалба през дебютния си уикенд на екран.

Още по темата

За сравнение - "Бързи и яростни 6" спечели 97 милиона долара през първите си три на екран през 2013 г. В общата класация на продукциите, отбелязали най-големи приходи непосредствено след излизането им по кината, "Бързи и яростни 7" заема девета позиция.

На далечното второ място с приходи от 27,4 милиона долара е първенецът в бокс-офиса от миналата седмица - анимацията "У дома". Следва комедията "Пандиз експерт" с 12,9 милиона долара.

Четвърта и пета позиция в бокс-офис класацията на Северна Америка заемат игралната версия на "Пепеляшка" и "Дивергенти 2: Бунтовници" - вторият филм от антиутопичната поредица "Дивергенти" по романите на Вероника Рот. Приходите от продажбата на билети за двете ленти през уикенда в киносалоните на САЩ и Канада възлизат съответно на 10,3 милиона долара и 10 милиона долара.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase