Снимка: Форум Филм

Общ преглед

Ако „Ченге за един ден“ бе създаден през 90-те години на миналия век, той сигурно щеше да се превърне в хит, а днес феновете на криминалето биха си спомняли с носталгия за него. Но уви, филмът на Тим Стори („Фантастичната четворка“, „Мисли като мен“) е с премиера у нас на 28 февруари 2014 г. и едва ли ще впечатли зрители с опит в този жанр.

Историята е сладникаво наивна, вмъквайки ни в света на чернокожите, които се борят с корупцията, наркотиците и насилието. Интригата се заплита около училищния охранител - луд по компютърните игри Бен (Кевин Харт), който се опитва да се хареса на своенравно ченге (Айс Кюб) - брата на гаджето му Анджела (Тика Съмптър).

Страховитият полицай пък е решил да покаже на досадното геймърче, че не е лесно да си на страната на закона, като го оставя да навлезе в професията му за един ден.

От битови скандали, в които го пуска да се оправя сам, полицаят постепенно осъзнава, че има нужда от помощ и единственият, на когото може да се довери, е досадното гадже на сестра му.

Тим Стори се опитва да разчита на известно чувство за хумор, което донякъде е способно да разсмее само хлапетата, но пък и не се взима на сериозно. Ченгето е нелепо гордо, младокът е неприемливо нескопосан и така комичното взима връх над криминалното.

Във филма се появяват и Джон Легуизамо („Ромео и Жулиета“, сериала „Спешно отделение“), и Лорънс Фишбърн („Матрицата“, „От местопрестъплението“), които също размахват оръжия и се правят на страшни.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Още новини

Коментари Напиши коментар