Лорънс Хамъндс. Снимка: So Academy

Как се избират филми за кинофестивалите в САЩ разкрива в София американският експерт Лорън Хамъндс. Той е член на селекционните комисии на два от най-значимите американски фестивали - Tribeca Film Festival и Hamptons. Също така е гост на So Academy - образователната програма в рамките на четвъртия Фестивал на американското независимо кино So Independent (24 октомври - 3 ноември).

So Academy ще се състои днес от 14.00 до 22.00 ч. в учебната кинозала на НАТФИЗ. Участието е безплатно, с предварителна регистрация на в сайта на So Independent. В образователна програма, насочена към студенти, професионалисти и кинолюбители, участват още трима лектори с богат опит от филмопроизводството в САЩ.

На анимацията и типажите в анимационните филми ще се спре Владимир Тодоров - автор, илюстратор и филмов художник с над 20-годишен опит в киноиндустрията. Той е работил с всички големи студиa в Холивуд и е участвал в създаването на анимацията и типажите във филми като "Космически забивки", "Стюарт Литъл 1 и 2", "Хари Потър и философският камък", "Ерагон".

Работи с Робърт Земекис като супервайзър за дизайна на героите в "Полярен експрес", както и в "Беулф", "Майло на Марс", "Коледна песен". Владимир Тодоров е част от екипа, създал носителя на "Оскар" за късометражен анимационен филм "The Chubb Chubbs" и съавтор и илюстратор на детската книга "Oliver`s Tantrums", излязла на български под заглавието  "Капризите на Оливър". Тодоров е автор на визията на So Independent-2013.

За визуалните ефекти в киното ще говори Любомир Христов, чиито най-нови проекти са "Животът на Пи" и "Арго", отличени с "Оскар". Христов е част от екипа на над 60 филма, сред които най-известни са "Матрицата", "300", "Мистър и мисис Смит", "X-Мен 2", "Последният самурай".

So Academy ще завърши с майсторски клас, посветен на киното и модата - как филмите стават отправна точка в изграждането наимперията Армани. Водещ е Венцислава Венциславова (Вени) - генерален директор в нюйоркския клон на Джорджо Армани и преподавател по маркетинг в Нюйоркския университет.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase