Снимка: НАТФИЗ "Кр. Сарафов"

Познаваме го у нас като бащата на щъркела Чоко и жабока Боко. След като заминава за САЩ, започва работа в едни от най-големите холивудски студия, където доказва режисьорския си талант във филми като „Лабораторията на Декстър“, „Джони Браво“, „Крава и пиле“, „Майк, Лу и Ог“, „Новото шоу на Уди Кълвача“ и „Приказки за Том и Джери“.

Румен Петков в момента е в България и от 15 до 19 май води майсторски клас в НАТФИЗ "Кръстьо Сарафов" на тема „Kaк се прави холивудска анимация?".

Гостуването на световнопризнатия български аниматор е в рамките на Международния фестивал за анимация "Златен Кукер – София“.

Румен Петков е също така носител на множество награди, сред които „Grand Prize“ на Фестивала на анимациите в Отава (Канада) и „Златна палма“ от Фестивала в Кан.

По време на лекциите режисьорът ще покаже „холивудския“ начин на правене на анимация, който е иновативен и модерен за българската и европейска анимация, като по този начин ще допринесе за развитието на младите автори в България като ги подготви на световно ниво, отбелязват организаторите.

По време на лекциите ще има и практически задачи, като по този начин участниците ще имат възможността сами да сътворят даден продукт. Лекциите са с начален час 18.00.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase