Според анализаторите, 2011 ще остане в историята с рекордни приходи на последния филм от серията за Хари Потър "Хари Потър и даровете на смъртта: част 2", както и с предпоследната част от сагата „Здрач“ - "Зазоряване: част 1".

"Хари Потър и даровете на смъртта: част 2" е най-голямото екранно сбогуване след "Междузвездни войни". С него за много фенове ще приключи цяло десетилетие трепетно очакване на филмите за момчето-магьосник.

През 2011 г. ще излезе на екран и продължението на сагата "Здрач", чиито финал пък ще е догодина.

И докато тези две любими на масовата аудитория поредици приключват, друга се презарежда. Корабът от оригиналната трилогия "Карибски пирати" отплува към залеза, но започва ново пътешествие на стари и нови герои в непознати води. Серията "Шрек" приключи, но Котаракът в чизми започва свое собствено филмово приключение.

Много други популярни филми се завръщат на големия екран през 2011 г.

Ще гледаме продължения на "Трансформърс", "Невъзможна мисия", "Шерлок Холмс", "Бързи и яростни", ще научим какво се е случило преди първите филми от "Х-мен" и "Планетата на маймуните".

Нови издания ще има на комедиите "Агент XXL" и "Последният ергенски запой", на семейните филми "Колите", "Кунг-фу панда", "Весели крачета", "Алвин и катеричоците".

Ще излязат нови версии на "Мъпетите", "Смърфовете", "Мечо Пух".

Очаква се английската версия на първия филм от "Милениум" и римейк на "Артър", "Тримата мускетари", "Нещото", "Вихърът на танца".

През януари режисьорът на драмата "Красив ум" и на трилъра "Шифърът на Леонардо" Рон Хауърд представя комедията "Дилемата". Камерън Диас се завръща в "Зеленият стършел", Антъни Хопкинс в "Ритуалът", Натали Портман и Ащън Къчър - в романтичната комедия "Просто секс".

През февруари ще излезе романтичният "Жена на заем" с Адам Сандлър и Дженифър Анистън, анимацията "Гномео и Жулиета", концертният филм на Джъстин Бийбър и продължението на "Агент XXL".

Мел Гибсън и Джоди Фостър през март ще представят комичната драма "Бобърът", Джони Деп - анимацията "Ранго", Мат Деймън и Емили Блънт - трилъра "Агенти на съдбата".

Април е месецът, в който по екраните ще излезе "Артър" с Хелън Мирън, продължението на "Бързи и яростни" с Вин Дизел, анимацията "Рио", "Вода за слоновете" с Рийз Уидърспуун и Робърт Патисън, "Ваше Височество" с Натали Портман, Джеймс Франко и Дани Макбрайд.

През май са премиерите на продълженията на "Големият ергенски запой", "Кунг-фу панда", "Карибски пирати". Тогава ще излезе и "Тор".

През юни в кината ще излязат "Колите 2", "Х-мен: Първа класа" с Джеймс Макавой и "Възходът на маймуните" с Джеймс Франко.

Юли е месецът с най-внушителни заглавия. Освен финала на Хари Потър, на екран ще излезе и новият "Трансформърс", комиксът "Капитан Америка", уестърнът "Каубои и извънземни" с Даниъл Крейг и Харисън Форд, "Лари Краун" с Том Ханкс и Джулия Робъртс.

Август ще предложи комедии с Ема Стоун, Джим Кери, Райън Рейнолдс, анимацията "Смърфовете", екшъна "30 минути или по-малко" с Джеси Айзенбърг.

През септември по кината ще излезе "Moneyball" с Брад Пит, "Приказка за делфина" с Морган Фрийман и Ашли Джъд, "Сега" с Джъстин Тимбърлейк, "Къща от мечтите" с Даниъл Крейг, Рейчъл Уайз и Наоми Уотс.

Октомври е месецът на римейка. На екран ще видим "Във вихъра на танца", "Нещото", "Тримата мускетари" с Орландо Блум и Мила Йовович. За този месец е насрочена и появата на "Заразата" на Стивън Содърбърг и "Истинска стомана" с Хю Джакман.

През ноември са планирани премиерите на продълженията на "Здрач" и "Весели крачета", на "Шрек" - "Котаракът в чизми", както и завръщането на големия екран на "Мъпетите".

"Шерлок Холмс 2" с Джуд Лоу и Робърт Дауни младши ще излезе в кината през декември. Стивън Спилбърг ще се представи с два филма - "Тайната на еднорога" и "Военен кон". Очаква се също холивудският вариант на първата част от "Милениум", завръщането на Том Круз в "Невъзможна мисия", новият филм на Мартин Скорсезе "Юго Кабре", както и продължението на "Алвин и катеричоците“.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase