Снимка: Bulgaria ON AIR
fallback

Уиски е английско изопачаване на древното наименование на спиртната напитка, която на келтски език означава вода на живота. Произходът на уискито започва преди повече от 1000 години.

"През последните години жените са много любопитни, много интересуващи се и много разбиращи, напитката за жени трябва да бъде с едно голямо "да", каза експертът по уиски и производител Младен Василев в неделното издание на "България сутрин".

Уиски за жени и уиски за мъже

"Някои от тях са малко по-летни, с леко плодов характер и харесващи се повече от жените. Не съм фен уискито да се смесва, но жените обожават коктейли. Ако опитате прекалено голямо количество от четири напитки, ще ви стане по-тежко. Моят съвет е около 4 до 5 напитки, около 20-25 мл всяка една от тях. Трябва да бъдат подредени по последователност на вкусовете", препоръча специалистът.

Шоколадът е перфектно допълнение към дегустацията на уиски, посочи Василев пред Bulgaria ON AIR.

"Сурови ядки, храни, които нямат пикантност, хубави меса, например телешко. Ледът разрежда течността. Когато студът влезе в нашите рецептори, те се свиват и стават неактивни - не можем да се насладим на течността. Уискито има огромни богатства. Ценообразуването е фактор, който някои от компаниите решават как да го позиционират", коментира още Василев.

Самият той сподели, че има много уискита, които все още не е опитвал.

"Има феноменални много цветни уискита и феноменални много тъмни. Не бъдете предубедени от етикет, форма на бутилката. Опитайте го. Ако ви хареса - вашето е", посъветва Василев.

Гледайте целия разговор във видеото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

5

Баба Гица

преди 55 минути

Почнат ли да ви възхваляват колко уникално било на вкус, пишете го сбирка на алкохолици, прикриващи порока си с префърцунено ценителство. От първата капка алкохол дяволла влиза във вас и злото набира сила /расте във вас. После въх, ква стана тя. Ами ще стане, как няма да стабе, като пиете като смоци.

4

Alien

преди 1 час

Ха ха ха гоУям уиски познавач и производител .... смях в нета и талавизията

3

Анонимен

преди 2 часа

Whisky, но истинско, няма мъжко, няма женско, най прекрасното питие след водата.:))

fallback