Снимка: Bulgaria ON AIR

Артистката Ели Жотева предлага разходка из емблематичната за Варна Морска гара чрез нейната арт-стена, завършена преди часове. Проектът стартира от началото на месеца.

"Това е 17-метров живопис с дигитализирани морски елементи, боята улавя фините прахови частици. В центъра има изгряващо слънце - то символизира заряд, говори за всичките невидими вълни, които ни заливат", сподели Ели Жотева пред "България сутрин".

Реализацията на проекта ѝ е отнела 3 месеца.

"Стената и тематиката са морски, целта беше да уловя пулса на Варна. Има елементи, които могат да оживеят чрез разширена реалност през телефона - бактерии, планктони, частиците се уголемяват. Искам да покажа, че ние зависим от тях, морският свят ни е много важен и нужен", допълни артистът пред Bulgaria ON AIR.

Тя живее е работи в Лос Анoжелис - учи в университет по дигитални изкуства. Когато има възможност се връща в България и се зарежда с енергия от природата. Следващият ѝ е проект е планиран в района на Мелник.

Коментари Напиши коментар

3

Аха

преди 1 месец

... Значи идва си да от време на време да омаже някоя стена ... Сууупер джендър-авангардно . .....п.с. Мнооого се възхищавам на "изкуствУто" дето аФтура трябва да го обяснява на уважаемите зрители ЧАСОВЕ НАРЕД какво е имал предвид, що така е избрал тоя цвят, и най-важното - какво е посланието ... докато дори самия създател на инсталацията се омотае в обясненията си като пиле в кълчища .

2

Иванов

преди 1 месец

Къде ти е партньора булка,ако е отпуск егати отпуска трета седмица кара тия в телевизиите са най добре,цяла година клинчат от екрана за по седмица и като дойде юли август и пак за месец ги няма егати сбърканата държава и работодатели а обикновения бачкер едвам две седмици ако откачи ще почива

1

Анонимен

преди 1 месец

Такива да ги показва на афроамериканците в Лос Анжелис. Може и документален филм да снима как се подхилват и пикаят на инсталацията.