Общ преглед

Националният политехнически музей (НПТМ) откри временната изложба "От Флинстоун до смартфон". Това стана точно в 13 часа в петък, 13 май - деня, в който отбелязва 65 години от създаването си.

Като технически музей, НПТМ пази в богатите си фондове стотици видове технически устройства. Повечето от тях са прародителите на днешните "умни" технологии. Именно част от тях могат да видят посетителите на изложбата.

За първи път те ще могат да видят отблизо и събрани на едно място десетки любопитни работещи устройства от близкото минало - телевизори с размери на шкаф, видео плеъри, стари компютри, т. нар. радио на Джеймс Бонд“, прочутия фотоснайпер "Зенит",  фотоапарата за моменти снимки на Спайдърмен и др.

Изложбата е замислена като диалог с намигване между поколенията, изпъстрен с примери от ежедневието на младите отпреди 30 – 40 години. Пред зрителите ще „оживеят“ и най-популярните реклами за техника и електроника, излъчвани през 80-те и 90-те години на ХХ век.

В чест на юбилея и като реверанс към публиката, от 16 до 20 май включително, изложбата ще бъде достъпна без входна такса от 12:00 до 13:00 ч.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Още новини

Коментари Напиши коментар