Общ преглед

Деветата самостоятелна изложба на художника Галя Чунтова започна.

Тя е озаглавена: "Ако името ми е Море" и 20-те й творби могат да бъдат разгледани до 18 април в софийската галерия "Теа Алба" на ул. "Янтра" 25.

Галя Чунтова се отличава със своя уникален стил, защото използва авторска техника. 15 от картини й са с технологията сериграфия, останалите 5 са пластични форми.

"Техниката, с която са нарисувани картините, е комбинация от отпечатък, направен с помощта на ситопечат и мастила на водна основа върху акварелна хартия, довършен с акварелни бои. Мисля, че никой друг не работи по този начин. И за това я наричам собствена техника", казва Галя Чунтова за красивите си творби.

Темата на изложбата е морето, което винаги ни зарежда, още повече в края на дългата и студена зима."За мен морето е място за нови идеи, бягство от шумния град. То е време за отмора на очите. Гледайки водата, виждам разни неща, спомням си легенди, които после пресъздавам в картините си", разказва за вдъхновението си Галя Чунтова.

Тя е започнала подготовка по изложбата миналото лято, но основната тежест е била през последните три месеца. "Това е относително малък период, но вече имам богат опит и работата ми спореше", казва още художникът.

Галеристът Албена Айладънова, с която Галя Чунтова работи от много време, не крие възхищението си от прекрасните творби.

"Зима е, морето е още далеч. За да поемете глътка солен въздух, за да заровите пръсти в пясъка, да се заредите с енергия, заповядайте да видите уникалните картини. Морето няма край, нашепва ни за истории за моряци и рибари, за тайнствени създания, родени в най-дълбокото, за морски съкровища... То е истинско, красиво, необикновено. Точно като новите картини на Галя", казва Айладънова.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Още новини

Коментари Напиши коментар