Снимка: Лилия Йотова

Какво е "Свобода", според художничката Калина Ханджиева, може да видим в самостоятелната й изложба, която се открива в навечерието на Хелоуин в Арт Студио Калина.

Там ще бъдат подредени 23 платна маслена живопис и 16 графични рисунки върху цветен картон създадени с креда. Калина се подготвя за нова среща с публиката три години.

Платната са вдъхновени от времето, което тя прекарва в Сан Франциско, Америка. Художничката запечатва местните пейзажи и е силно повлияна от красивото крайбрежие. "Мога да кажа, че се почувствах истински свободна и именно този дух предадох и в картините си. Останалите пък са плод на моето въображение, те се носят в пространството, над облаците и над суетата", споделя Калина.

В някои от цветните си платна тя изобразява самата себе си като малка, другите са природни пейзажи, натюрморти, портрети, в които присъстват конете.

Още от малка Калина е пленена от изобразителното изкуство, а през 2005 г. завършва Живопис в НХА при проф.Теофан Сокеров и доц.Кирил Божков. През 2011 година открива първата си самостоятелна изложба в София.

Участвала е в общи представяния и конкурси още като ученичка и студентка. Най-много обича да рисува портрети на хора и коне. Любимите й художници са Златю Бояджиев и Ван Гог.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase