Снимка: Pixabay

Френските стрийт арт творци, работещи в тандем - Ела и Питр, рисуват най-голямата стрийт арт творба в Европа на покрива на екпоцентър в Париж, предаде Франс прес. Ако времето го позволи тя ще бъде завършена в понеделник или вторник.

Още по темата

Айфеловата кула, "Игра на тронове" или нещата, които са по-кратки от Brexit

Тандемът е известен с монументалните си стрийт арт творби по покриви и фасади, както и с творби, създадени на полета. Творците поставиха рекорд за най-голяма подобна творба в Европа преди четири години в Норвегия по време на фестивал на новото изкуство, пише БТА.

Сега с помощта на доброволци от асоциацията Изкуство в града двамата творци ще изрисуват площ от 2,3 хектара (четири футболни игрища). Творбата ще се вижда от покрива-тераса на павилион седем в експоцентъра Париж-Експо. Засега се вижда изрисуван голям кит, който обаче, когато фреската бъде завършена и заснета отгоре, ще се окаже клепач на жена. Смята се, че това е един от любимите персонажи на тандема - възрастна дама, поставена в градска среда, която гледа приветливо околната шумотевица и по специално булеварда, който, както изглежда ще преминава по средата на творбата. Закършеното произведение ще може да се види онлайн чрез кадри, направени от дрон.

Ела и Питр, които са на 34 и 37 години, работят заедно от 2007 г.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase