Общ преглед

Кольо Карамфилов е един от най-разпознаваемите български художници, чийто картини предизвикват сериозен интерес сред колекционерите. Името на Карамфилов обаче е намесено в скандален случай, за който сигнализира неговия син - Росен Карамфилов.

По думите му, приятел на баща му фалшифицирал картини и ги е продал като оригинали. Той използва профила си във Facebook, за да разкрие машинацията и е категоричен, че случаят няма да бъде оставен без последствие.

Ето и неговият пост, в който Росен в прав текст обвинява Владимир Шишков за фалшификациите. 

"Внимание! Трябва да споделя нещо важно. Нещо, което от няколко дни ми е заседнало като буца в гърлото. Нещо, което отказвах да повярвам. Нещо, което е извън пределите на морала и на липсата на такъв. Тези четири картини са фалшификати на баща ми, Кольо Карамфилов. Живописи. Платна. Погледнете ги, дами и господа. Просто ги погледнете. Това не е Кольо. Искам да обърна внимание, че още десет човека, художници потвърдиха. Ще попитате кой извърши престъплението. Веднага ви казвам името на човека, продал и на всичкото отгоре най-вероятно нарисувал тия отвратителни реплики. ВЛАДИМИР РАДУЛОВ ШИШКОВ.

Приятел. Човек сядал на една маса с баща ми. Сега ме е блокирал и сигурно няма да види тоя пост, но дано племенниците му, с които впрочем съм близък, му предадат. Чудя се как спи. Чудя се как не го е срам от самия него. Но той е такъв. Всички това ми казват. Аз обаче, като единствен наследник на Кольо Карамфилов, няма да оставя нещата така. Владо направи огромна грешка и ще си плати скъпо за нея. Познавам жената, на която са продадени картините. Юлия Константинова. Имам и доказателства за случилото се. И вие помогнете, с каквото можете. За да спре тая гавра. Кольо Карамфилов е един от най-големите български художници. Не е достатъчно само да го подпишеш, за да се превърнеш в него. Защо не помисли за това по-рано, скъпи Владо?! Вече е твърде късно. Твърде късно да се поправиш".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Още новини

Коментари Напиши коментар