Снимка: Галерия "Сезони"

Общ преглед
Българският художник и архитект Енил Енчев прави "Реконструкция на спомени" в самостоятелна изложба. Творбите му може да видим в галерия "Сезони" от 10 до 25 октомври. Художникът гостува за втори път в галерията след  участието си в проекта „Петия елемент” на Райна Йотова.

Този път в „Сезони” Енил Енчев ще представи освен абстрактната си живопис, многостранните си артистични увлечения свързани с мултимедия, 3D арт, фотография, музика и стихове, разказващи спомените му от 80-те и 90-те години.

"Идеята за изложбата и името се роди в разговор с мой приятел - басист в "Атлас" от времето, когато пишехме заедно песните на групата...от 1984 до 1988 година... - споделя авторът - спомнихме си различни случки и моменти от бурния рокаджийски живот и установихме, че много от нещата, след толкова години, едни и същи ситуации изглеждат по различен начин за всеки от нас...

Аз ще представя, част от моите спомени, за онези години и по-късно...  в дигитални 3D реконструкции на три мои спомена, един вероятен спомен на Джон за Йоко... и две картини рисувани по цифров спомен - снимки от едно щастливо лято...

В един мултимедиен диск ще събера кратък филм за абстрактното, което толкова обичам, книга със мои стихове, разкази и спомени от 84 до 88 година на миналото столетие... и  тримерните анимирани реконструкции на картините ми от 1990г. Ще представя общо около 28 картини - маслен пастел, цифрови 3d изображения и запечатани на лента спомени..."
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Още новини

Коментари Напиши коментар