Снимка: Bulgaria ON AIR

700 лв. средна пенсия и 2500 лв. средна заплата обещава ВМРО. Популистично, или реалистично?

"След като влезем в следващия парламент, това ще бъде една основата за разговор за една бъдеща управленска коалиция. Въпросът дали е просто популистко или просто обещаваме защото са избори, мога да дам пример с 300 лв. минимална пенсия. Всички ни се подиграваха, обяснява как това не е възможно да се случи. Когато го казахме - минималната пенсия беше 162 лв., тогава казаха, че ние сме популисти, защото това няма как да се случи", каза депутатът от ВМРО Александър Сиди в студиото на "Денят ON AIR".

Той подчерта, че това, което могат да постигнат, е един ръст, който да е между 20-30%.

"Преизчисляването на пенсиите е следващата стъпка. Базата за преизчисляване ще бъде на по-високо ниво. Можеше да се случи в този парламент, ако социалистите бяха спечелили изборите, но не ги спечелиха. Оттук нататък трудно мога да говоря с цифри за минималната пенсия. Но ще вървим нагоре, докато не стигнем средната, която е около 480 лв.  Идеята е да стигнем до 700 лв.", коментира още Сиди пред Bulgaria ON AIR.

Депутатът посочи, че са малко по-песимистично настроени с цифрите заради пандемията.

"Това, което направихме в този мандат, увеличението на учителските заплати е с един много сериозен процент. Увеличението на военни заплати, на полицаите. Всяка година имаше увеличение с по 10% на заплатите. На медицинския персонал също. Смятам, че повдигнахме стандарта на живот на българина", допълни Александър Сиди.

А по думите му темата за Северна Македония трябва да остане на нивото, на което сме в момента.

"В Скопие живеят добри български граждани и патриоти. Управляващите там трябва да приемат историческата истина, защото тя е безспорен факт", категоричен е той.
 

Коментари Напиши коментар

65

препатил

преди 1 месец

Ако БСП спечелят изборите и дойде пак Жан Виденов-гарантирано всички ще сме милионери.Един долар ще е 3 милиона лева,а еврото-5 милиона.И заплатите ще скочат драстично-минималната ще е 10 милиона лева-около 2 евро месечно.Това си спомням от предният път когато бяха на власт!

64

Силно се възбудих

преди 1 месец

Надървих се от възбуда и желание да гласувам за поредните измамници.
Еврото като дойде пенсийките ще са по 150 - 300 еврака.

63

Читател

преди 1 месец

Къде ще се завреш,ако опашатата ти лъжа не се сбъдне!?. Тези от мижавата вече вмро,нямат никаква задръжка в демагогията си,лъжите с които облъчват най необразованата прослойка от българите.Тъпигьози,които искат отново да си занесат задниците на държавната ясла,която се пълни от ниските заплати и пенсиите на сънародниците ми.