Снимка: БГНЕС

Пулмологът д-р Александър Симидчиев призна, че много хора са го попитали защо влиза в политиката като кандидат за депутат от партия „Да, България“, която, по думите му е мръсна работа.

Още по темата

„Осъзнавам, че това е така и същевременно виждам, че ако няма хора, от които да искаме разнородно мнение и да може да дискутираме по теми, ще останат понятия, които са дебалансирани от моя гледна точка”, заяви пулмологът пред Нова телевизия.

Поканата да стане кандидат-депутат Симидчиев посочи, че му е била отправена от председателя на „Да, България”.

„Влязох в коалицията, защото, ако следите моето развитие няколко години, ще видите, че това, което ме интересува е чистият въздух, климатичните промени, дигитализацията в здравеопазването. Това са все неща, които са същностни в програмата на коалицията”, уточни още той.

Експертът определи като притеснителен броя на новите случаи на коронавирус за деня - 2 588. Д-р Симидчиев посочи, че е очаквал такъв след около десетина дни.

„Последните четири седмици кривата върви нагоре. Засега нямаме данни, че върви надолу. Четирите седмици са тенденция - нагоре”, обясни пулмологът.

Балансираните мерки, които са довели до намаляването на скоростта на развитието на пандемията, той определи като правилна стъпка.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase